dilluns, 10 de març del 2008

Puigcercós surt del Govern de la Generalitat

Notícia extreta de NacióDigital.cat

(Foto: ACN)

El conseller de Governació, Joan Puigcercós, ha anunciat fa poca estona que deixarà el seu càrrec al govern de la Generalitat per poder dedicar-se al partit.
Després de la davallada de vots d'ERC en les eleccions, Puigcercós ha decidit que era el moment de dedicar-se més a fons a treballar pel partit i "recuperar la confiança dels ciutadans".
També ha anunciat que s'avançarà al juny el Congrés Nacional d'ERC, que estava previst per la tardor. La seva dimissió no afectarà per res al govern de Catalunya, ja que ERC té voluntat "de complir amb els pactes de govern"
El cop de puny de Puigcercós obeeix també a raons estratègiques com la de prendre la iniciativa en uns moments de desconcert de militants i votants i marcar una línia clara, de la qual ell n'esdevé guia.
És molt probable que el secretari general d'ERC -que ha observat un silenci discret en els darrers temps- hagi vist les orelles del llop i no vulgui permetre que el seu futur polític s'ensorri al costat del de Carod, o bé quedi empantenegat dins d'un partit en risc d'esdevenir secundari al mapa polític català.
A la foto, Puigcercós en el moment d'anunciar la seva decisió (Foto: ACN).
Actualització a les 15:23 h Montilla no creu que la sortida de Puigcercós afecti el govern
El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que la sortida del conseller de Governació, Joan Puigcercós, no afecta al pacte de Govern i no suposarà una crisi en l'executiu. Fonts de Presidència han qualificat d''encertada' la decisió de Puigcercós, que es farà de manera 'imminent', perquè indica que ERC circumscriu la seva crisi al si del partit.
El president de la Generalitat ha parlat avui amb Puigcercós abans que aquest fes pública la seva sortida del Govern. Montilla diu entendre que el secretari general d'ERC es vulgui dedicar més al partit a les portes del congrés, que s'avança al mes de juny.
Segons Presidència, Montilla entén que la decisió de Puigcercós respon a un resultat que s'ha produït a les Corts espanyoles i no al Parlament de Catalunya, i per això assegura que la seva decisió no afectarà al pacte PSC-ERC-ICV-EUiA.