divendres, 10 d’octubre del 2008

http://www.softcatala.cat/ ha fet 10 anys


Doncs sí, ja fa 10 anys que existeix softcatala.cat, aquesta iniciativa eque neix el 1998 com a tal a Mallorca, és una associació sense ànim de lucre, l'objectiu bàsic de la qual és fomentar l'ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies. Tot i estar registrada a Mallorca, Softcatalà desenvolupa la seva activitat arreu dels Països Catalans amb normalitat.
Gràcies a softcatala hem pogut tenir als nostres pc's programes del del MS Office en català, i ja no només els menús en català, sinò diccionaris en català, per tots els editor de textos com el word, write de l'OpenOffice.org, si no també per navegadors web com el firefox.
Els programes en català més descarregats son l'OpenOffice.org, que es un paquet de programes per a oficina, on inclou, un editor de texts, un full de calcul, una presentació de diapositives, un de bases de dades, un editor i creador de dibuixos i un creador de formules matemàtiques, tot plegat de forma gratuïta i en català. En segon lloc tenim el Firefox, el navegador web que ha de de passar per damunt del iexplorer de microsoft, també gratuït i en català. El Gimp, es troba a la tercera posició del més descarregats, es un programa de retoc fotogràfic, el podríem emparentar amb l'arxi conegut amic photoshop d'Adobe, però és gratuït i en català!

Només felicitar a tot l'equip del softcatala per la magnifica feina que han fet i que estan fent, al ser una associació que treballa sense cobrar res, al seu web tenen un apartat de col·laboracions, ja sigui treballant amb ells i de forma econòmica.