diumenge, 4 de febrer del 2007

Va de paraules

Sasbeu quines son les tres paraules catalanes més llargues?...no? doncs són: anticonstitucionalment, que deu voler dia algo com d'una manera anticonstitucional. tetrabromofluoresceïna no tinc ni idea que cony vol dir pero ho he buscat i eosina groguenca, colorant àcid vermell emprat en cosmètica i en la tintura de llana, de seda i de paper. tetraclorobenzoquinona, tampoc se que es, peto també ho he buscat i es veu que es un sòlid cristal·lí de color groc.
Doncs les tres paraules mes llargues en catala son aquestes, les tres tenen 22 lletres exactament. Una curiositat més per acabar aquest post, he trobat la paraula més llarga del mon, en tots el idiomes, es en fines, que es una graduació en les forces aeries finlandeses. El finés es un dels llenguatges més difícils del mon, i la paralula es, agafeu-vos fort!! lentokonesuihku-turbiinimoottoriapumekaanikkoal-iupseerioppilas

I per acabar es que un altra parauleta llarga te el récord per tenir el domini .com més llarg, es un poble Gales. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

http://www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.com/

Au salut