Fa set anys, quan Vilanova de Bellpuig va organitzar el primer concert de l’estelada va comptar amb Brams com a cap de cartell. La banda de Berga acabava d’anunciar la seva retirada, i aquesta és va convertir en una de les darreres oportunitats per poder-la veure damunt d’un escenari. Quan gairebé per sorpresa, aquest any, Brams va decidir fer una petita gira per celebrar els seus 20 anys de vida, portar-los altra vegada al concert de l’estelada va convertir-se en una nova oportunitat per tenir l’emblemàtic grup a Vilanova de Bellpuig. Per això, d’alguna manera, el concert de l’estelada torna als seus orígens, amb una de les formacions més significatives de la música reivindicativa a Catalunya i a la vegada, conserva les ganes de promocionar la música feta a casa nostra. El concert de l’estelada doncs, i juntament amb Brams, porta a Vilanova de Bellpuig grups consolidats com Strombers o Carles Belda i el conjunt dels Badabadoc, bandes joves que s’intenten fer un lloc dins l’escena musical catalana com Ambaparà i cantautors que utilitzen la música per defensar les seves idees, com Cesc Freixas o Caliu. Tot, per donar forma a un cartell, que una vegada més, confiem que agradi a tothom!
Informació grups:
- Caliu: Fa tot just dos anys que aquest jove grup, amb integrants del Maresme, Barcelona i Sant Celoni, va decidir provar sort al món de la música i més concretament al món de la cançó de protesta. Entenen que la música es pot utilitzar com a instrument d’expressió i de lluita, i com a eina per reivindicar injustícies i també per demanar esperances. Però sobretot entenen la música com a eina per explicar històries i sobretot passar-ho molt bé. Amb una cinquantena de concerts a l’esquena, Caliu té ganes de tirar endavant i per això, estan a punt de treure al mercat el seu primer disc.
- Cesk Freixas: Amb ‘La mà dels qui t’esperen’, el jove Cesk Freixas s’acaba d’adjudicar el Premi com a millor artista de cançó d’autor per votació popular de l’edició d’enguany dels Premis Enderrock, un reconeixement, que ja havia rebut ara fa dos anys quan va publicar ‘El camí cap a nosaltres’. En el tercer treball aquest jove cantautor de Riudebitlles aposta per un discurs més proper per parlar del país, de l’amor, del treball i de la identitat i també dels dubtes i de les desigualtats que els originen. Ja fa cinc anys que Cesk Freixas trepitja els escenaris i ja ha fet més de 500 concerts.
- Ambaparà: Diuen que se senten influenciats per gairebé tot i que això, els agrada. La seva música és fruit de tot el que han viscut, de la música que han escoltat, de tot allò que han menjat i de la gent que han conegut. El resultat és una base de rumba i salsa, que es pot combinar amb les cúmbies, el country o el reggae per fer ballar tothom qui escolta, i fins i tot els qui no ho poden fer. I és que Ambaparà incorpora una cantant ‘aital’ que interpreta la seva música amb la llengua dels signes, un tret diferencial que ha convertit aquest grup de Ponent, en tot un referent.
- El Belda i el conjunt Badabadoc: Ha col·laborat amb grups com ara Pomada, Ensaladilla o Mesclat però ara mateix, Carles Belda és conegut sobretot pel seu particular projecte amb el conjunt Badabadoc, que aplega músics de Xerramequ Tiquismiquis, Dijous Paella o Dr Calypso. Amb tots ells i el seu acordió diatònic, Carles Belda transforma grans èxits de la música del nostre país adaptant-los a nous ritmes més ‘caribenys’. Precisament ‘Per jamaicanes!’ és el nom del disc que amb onze temes, ‘El Belda i el conjunt Badabadoc’ van treure al mercat l’any passat.
- Brams: Fa 20 anys, Berga va veure néixer un dels grups de música més emblemàtics dels Països Catalans. Fins que el 2005 van anunciar el seu darrer concert, Brams va omplir de temes reivindicatius tota una generació de joves que van aprendre que amb la música també es pot lluitar per la llibertat. Aquest 2010 han volgut celebrar el seu vintè aniversari amb una petita gira pels Països Catalans per recordar les cançons que els van fer més coneguts. Únicament tornen per fer memòria i sobretot, per passar-ho bé durant uns mesos amb la música, les lletres, els ritmes i el públic que els ha acompanyat en la seva trajectòria.
- Strombers: Fan música per passar-ho bé, per divertir i per divertir-se i sobretot, per aconseguir convertir els concerts en tota una festa lluny dels productes més comercials i meditàtics. Strombers ja té tot un projecte musical consolidat, que va començar fa més de deu anys a Cardona, gairebé de forma casual, després d’un concert improvisat de festa major. La banda ja té quatre discos al mercat, ‘Fiesta ilegal’, ‘Que Ruli’, ‘Blú’ i ‘Extraterrestres’, tota una discografia que demostra la solvència de la banda dins el panorama musical català que arrossega cada vegada més fans.
Notes de l’organització:
Es muntarà una pantalla gegant pel Madrid-Barça de les 22.00h a les 24.00h.
Enguany, les entrades anticipades (10 euros) es vendran fins que finalitzi el partit Madrid-Barça. A partir d’aquell moment, es vendran al preu complet de 12 euros.
Hi haurà servei d’entrepans.
No està permès entrar begudes i menjar dins del recinte.
Punts de venda:
Les Borges Blanques: SlaviaMollerussa: Martin’s Bar
Bellpuig: Cafè l’Avenç
Tàrrega: Nostàlgics Rock & Cafè
Vilanova de Bellpuig: l’Estoneta, l’Esclat i El Pati
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada