dimecres, 21 de maig del 2008

El 52% dels catalans votarien a favor de la independència

Entre un 52% i un 62% dels catalans votarien favorablement en un referèndum d'independència de Catalunya segons es reflexa en l'estudi 'Llengua i identitat a Catalunya. 2008' elaborat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), realitzat amb 1108 enquestes a majors de 15 anys
Entre un 52% i un 62% dels catalans votarien favorablement en un referèndum democràtic d'independència de Catalunya segons es reflexa en l'estudi 'Llengua i identitat a Catalunya. 2008' elaborat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), realitzat amb 1108 enquestes a majors de 15 anys.

L'estudi revela que un 36,5% votaria segur a favor de la independència mentre que un 22,1% votaria en contra. Un 27,1 s'abstindria i un 11,7 no té el vot decidit. Aquesta dada superaria un dels dos criteris que la Unió Europea va establir amb motiu de la consulta a Montenegro, el de la participació, ja que hi votaria més del 50 per cent d'habitants. Pel que fa al segon criteri, que es el d'aconseguir un 55% de vots afirmatius, la ponderació del vot indecís dóna una forquilla entre el 52 i el 62% de vots favorables. Suposant que els indecisos s'abstinguessin, el vot favorable arribaria al 62 per cent, mentre que si tots els indecisos votessin en contra, la victòria del sí seria més ajustada, és a dir, d'un 52%.

Font de la notícia
La mateixa notícia a La Vanguardia

1 comentari:

Anònim ha dit...

I aquest és el gran problema:números i més números.Més que cantitat, interessa la qualitat;perquè sinó després sorgeixen els problemes de sempre (més de 300 anys),incrustats...i el pitjor de tot, a vegades, assumits. Que passa, amb l´altre tan per cent?,quants d´aquest 52 fan militància activa, i no actuen amb hipocrèsia?...el tan per cent és redueix dràsticament!. Val més una persona com tú,que inverteix hores i hores pel que creu que és just, que no 1000 que segueixen la corrent, o es mouen segons bufi el vent.
Pau CASALS(1876-1973): Avui Catalunya ha quedat reduïda a unes províncies d´Espanya. Però, què, ha estat, Catalunya?Catalunya ha estat la nació més gran del món. Els dic, us diré per què: Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. I fou a Catalunya on hi va haber un principi de Nacions Unides.