dimarts, 30 d’octubre del 2007
El Euskadi-Catalunya es jugarà a San Mamés el 29 de desembre
Com tots els anys, aprofitant el "paron" de la lliga per Nadal, la festa del futbol per reivindicar les seleccions ja te data, encara que de moment no es oficial.
La selecció catalana visitarà a la d'Euskadi el pròxim 29 de desembre, per tornar el partit que es va jugar el passat 28 d'octubre, entre Catalunya i Euskadi al Camp Nou.
Sota el lema, junts per la pau, va aconseguir reunir més de 50.000 aficionats al partit del camp nou, que va acabar amb un resultat de 2-2.
Hem de començar a muntar autocars, no?!
El concurs de carotes
Pots passar a recollir el teu xupa-xup de cola i el palote, per les dependències que te aquest bloc a Andorra, C/sta. Anna, 13.
Gràcies a tothom per participar al concurs!
dilluns, 29 d’octubre del 2007
Ja ha passat...
Ara, personalment parlant, si això dura un dia més, me'n vaig al cementiri a enterram, ja se sap, tens ganes que vingui gent, fins a última hora no saps quants serem, nervis, ara falta això ara falta allò...
Crec que l'organització a sigut millor que 2 anys enrere, però que es pot millorar, l'experiència es un grau diuen!, no ser, si l'any que be o l'altre, hi tornarem, però segur que ens surt millor.
Apa us deixo l'àlbum de fotos sencer de Correllengua 2007.
diumenge, 21 d’octubre del 2007
dimecres, 17 d’octubre del 2007
Dependencia o independencia de Catalunya
Salvo efusiones líricas, amenazas gonadales y acusaciones de delirio psiquiátrico (idénticas a las practicadas por la dictadura soviética), no se oye en España argumento alguno que justifique la dependencia de Catalunya. Los unionistas catalanes, salvo una cierta apelación a la resignación y la rutina, tampoco razonan, incluso recurren crecientemente al escarnio y la amenaza, aquí más próximos a los usos de la dictadura maoísta.
Es normal esta afasia, que se intenta ocultar bajo abundantes bramidos, pues el fundamento económico de la conveniencia de pertenecer a España ha desaparecido. Ya no es el Estado español quien tiene moneda y determina los tipos de cambio, los tipos de interés y los aranceles de importación y exportación. Ya no hay mercado español, lo ha absorbido el único europeo, y es Bruselas quien toma esas decisiones y se abre a la globalización, con el resultado inevitable de la disminución de la importancia relativa del antiguo mercado protegido: hoy Catalunya vende al resto del Estado menos del 40% de su producción, e importa de allí menos del 35%. A Catalunya la dependencia ya no le es compensada por el acceso privilegiado al mercado español, que además se ha convertido en arriesgado por ser el único en que los productos catalanes son boicoteados por el hecho de serlo (práctica del 21% de los madrileños, según ABC).
Sólo le queda a España un mecanismo de actuación económica, la inversión pública, y los datos y hechos son elocuentes: tras décadas de detraer cada año el 10% del PIB catalán sin invertir en Catalunya (19.200 millones de euros el 2005), se desploman los servicios públicos que gestiona España y llevan su E: RENFE, AENA, REE, ENDESA, etc. ¿Qué reciben los catalanes a cambio del expolio fiscal? Ni siquiera la transparencia, pues los balances fiscales, públicos en la Unión Europea, Alemania o Reino Unido, los ocultan en España tanto los gobiernos del PP como los del PSOE. ¿Qué esconden?
Tampoco a la hora de comprar empresas españolas es una ventaja estar en España, pues la toma de control catalana es bloqueada de una u otra manera, y contra ella se blande la Constitución y la xenofobia, que no se invoca frente a OPAs alemanas o italianas.
Al expolio del Estado y la explotación monopolística de los servicios públicos privatizados se añade la penuria de la Generalitat. Baste un dato: tras treinta años de autonomía, y para 7,5 millones de habitantes, el presupuesto catalán es de 32.000 millones de euros. Tras ocho años de autonomía, y para 5 millones de habitantes, el presupuesto escocés es de 46.000 millones de euros. Escocia en ocho años ha conseguido el doble por habitante de lo conseguido por Catalunya en treinta.
Mal negocio es hoy España para Catalunya: privada de política fiscal, crónicamente objeto de desinversión pública, discriminada hasta en tratados internacionales (esos que firma el Estado español prohibiendo que utilicen el aeropuerto de Barcelona los aviones desde o hacia Toronto, Miami, México, Bangkok, Kuala Lumpur, etc.), boicoteados sus productos, rechazados sus compradores como extranjeros hostiles, ¿a quién le interesa continuar la dependencia? ¿Alguien podría explicar alguna ventaja comparativa de la dependencia respecto a la independencia? (si puede ser, sin insultar).
El problema de Catalunya se llama España, que se dedica, mediante el aparato del Estado que los catalanes pagan, a bloquear todos sus proyectos: ni conexión ferroviaria del puerto con Europa, ni servicios públicos que funcionen, ni inversiones en infraestructuras, ni TGV a Europa, ni toma de control de empresas españolas, ni aeropuerto intercontinental, ni nada de nada.
Ya están conseguidos los objetivos modernizadores comunes a catalanes y españoles, España ya es democrática y europea, pero tan adversa a la diversidad como siempre, no se concibe como plurinacional sino como unitaria, y percibe a los ‘diferentes’ no como un activo a promover sino como una molestia a eliminar. Proclama que Catalunya es España, pero piensa y actúa que Catalunya es de España. Una posesión.
Intentamos de buena fe una corrección del expolio fiscal, el dominio político y la discriminación económica y cultural. Tendimos la mano para sólo recibir insultos, boicots y engaños, y un Estatuto que no se aplica ni cumple, pues este Gobierno español, como los anteriores, no tiene por qué cumplir la ley cuando afecta a Catalunya. No pasa nada, ya lo avalarán como siempre los Tribunales Supremo y Constitucional, que para eso los nombran el PP y el PSOE.
Se equivocan: bloqueada bajo España, maltratada en España, insultada por España, harta de España, a Catalunya sólo le queda un camino: la independencia.
España tiene mucho a ganar con un Estado catalán, perdería un miembro descontento y problemático pero ganaría un buen vecino y amigo, y podría superar los bloqueos que sufren las libertades y la democracia por causa de una estructura institucional concebida y practicada para asegurar el dominio de una mayoría nacional española sobre las minorías nacionales. Como ya advirtió Burke, es ese dominio la causa de las mayores corrupciones del orden constitucional.
Dijo Azaña que para mantener España unida había que bombardear Barcelona cada cincuenta años, método que calificaba de bárbaro pero efectivo. Los bombardeos ya no son posibles, y España no ha aprendido en su lugar el método de ganar la adhesión cordial e interesada de los catalanes. En el fondo, tanto da. Se ponga como se ponga, la independencia de Catalunya es ineluctable e inevitable. Mene Tequel Parsin. Ha empezado la cuenta atrás.
dilluns, 15 d’octubre del 2007
El Medi Ambient
Com que crec, que més malament no es poden fer les coses, i que una guerra com aquesta no es pot guanyar de cap manera atemoritzan a la gent sobre canvis climàtics i aquestes coses qua ara estan tant de moda de dir, i que si no ho dius, ets un terrorista, i un insensible i... com a mínim.
Jo només deixo constància del post.
Aquí us deixo un link que potser us dona una mica més d'imformació.
diumenge, 14 d’octubre del 2007
Bàsquet femení a Vilanova
Hi ha qui diu, que el bàsquet femení, no es n'hi un esport, n'hi es femení. Jo opino que aquesta gent, valdria més que callessin.
Com molts de valtros deveu saber a Vilanova aquest any tenim equip de bàsquet femení, després de molts anys que fa que no en teníem. Van per la tercera jornada, i la progressió que han fet a sigut espectacular, no recordo els resultats exactament però al primer partit, van perdre de més del triple de punts, al segon 3/4 del mateix, al tercer van perdre d'uns 25 a 45, o alguna cosa així, i la veritat es que van jugar molt be. Estic segur que si continuen amb aquest ritme, ben aviat començaran a guanyar alguns partits, hi ha fer vibrar el poliesportiu.
Així que des d'aquest humil bloc els dono tot el meu suport! ànims!
Aquesta noia tan maca d'aquí la foto de dalt, diu que si no li passeu la pilota es despullarà al mig del partit, o sigui que des d'aquest bloc engego una campanya de boicot, a que cap jugadora l'hi passi mai més la pilota a ella!)
dissabte, 13 d’octubre del 2007
12 d'octubre, res a celebrar
Exhibició de Sardanes a Albatàrrec
Sardanes Albaterrec |
Manifestació a Lleida
12 d'octubre, res a celebrar |
(Totes les fotos d'aquests àlbums estan deruides a la mitat, tot i així son bastant grans)
dijous, 11 d’octubre del 2007
dimarts, 9 d’octubre del 2007
El discurs de Monzó
Com que de discursos no n’he fet mai (i no sé si en sabria) els explicaré un conte.
El conte va d’un escriptor que sempre parla molt de pressa i que per aquest motiu sovint s’entrebanca. Doncs a aquest escriptor, un dia li proposen de fer el discurs inicial de la Fira del Llibre de Frankfurt, l’any que la cultura catalana n’és la convidada.
Abans d’acceptar l’encàrrec, l’escriptor en qüestió —català i, per tant, gat escaldat— dubta. Pensa: “I ara ¿què faig? ¿Accepto la invitació? ¿No l’accepto? ¿La declino amb alguna excusa amable? Si l’accepto, ¿què en pensarà la gent? Si no l’accepto, ¿què en pensarà també la gent?”
No sé com van les coses a d’altres països, però els asseguro que al meu la gent té tendència a pensar moltes coses, i a treure moltes conclusions. Si un dia expliques que, quan vas a cal sastre, l’home, mentre et pren les mides, pregunta: “¿Cap a quina banda carrega vostè?”, i tu contestes que carregues cap a la dreta (o que carregues cap a l’esquerra), la gent treu conclusions. Si vas a la fruiteria i demanes pomes treu conclusions. Si demanes taronges també en treu.
Facis una cosa o facis l’altra (carreguis cap a la dreta o cap a l’esquerra, compris pomes o taronges) la gent té un alt nivell de clarividència. La gent és molt perspicaç i sempre dedueix coses, fins i tot ciutats que no són a cap mapa. Si fas un pas endavant, malament per no haver-te quedat quiet. Si et quedes quiet, malament per no haver avançat.
Però passa que l’escriptor en qüestió creu que no ha de demanar perdó a ningú per sentir-se part de la cultura que aquell any han convidat a Frankfurt; de manera que decideix acceptar. És evident que no l’hi proposaran pas —fer el protocol·lari discurs inicial— l’any que la cultura convidada a la Fira de Frankfurt sigui la turca, la vietnamesa o la n’gndunga. Així, doncs, diu que sí, que el farà, i tot seguit s’asseu a una taula, agafa un bolígraf i una llibreta i comença a rumiar què hi ha de dir.
Una mica, se sent perplex. Al llarg dels temps, la bonança de la història no ha estat al costat de la literatura catalana. Les llengües i les literatures no haurien de rebre mai el càstig de les estratègies geopolítiques, però el reben ben fort. Per això el sorprèn que un muntatge com aquest —la Fira de Frankfurt, dedicada a la gran glòria de la indústria editorial— hagi decidit convidar una cultura amb una literatura desestructurada, repartida entre diversos Estats en cap dels quals és llengua realment oficial (encara que n’hi hagi un i mig que ho proclamin; sempre i quan aquesta proclamació no molesti els turistes, els esquiadors de pas o els repartidors de butà).
Per això té dubtes a propòsit de la invitació a Frankfurt. ¿De cop i volta el món s’ha tornat magnànim amb ells, quan n’hi ha tants que els volen perpètuament perifèrics? Recorda, a més, que, en un altre muntatge literari —més nòrdic i bastant més pompós—, ara fa poc més d’un segle (el 1904) el jurat del premi Nobel de literatura va premiar Frederic Mistral. Frederic Mistral no era català. Era occità. Però la referència serveix —no sols perquè alguns catalans i alguns occitans se senten a prop— sinó perquè el premi va molestar tant els puristes de la Nació-Estat (“Soyez propre, parlez français!”) que —mai més a la vida— cap literatura sense Estat ha tornat a tenir un premi Nobel.
A més de la sensació de perplexitat, el personatge del nostre conte té una sensació de justícia. Potser “justícia” no és la paraula exacta. Alguna cosa semblant. Tot i que —com s’ha dit— als catalans els avatars polítics ens han anat d’una manera que no convida a gaire alegries, la literatura catalana és, clarament, una de les pedres fundacionals de la cultura europea. Cap literatura sense Estat d’aquesta Europa (que ara diuen que construïm entre tots), no ha estat ni és tan sòlida, tan dúctil i tan continuada.
¿Ha d’explicar tot això, en el discurs? Potser podria començar dient que la potència inicial que va fer que la literatura catalana tingués lloc preferent a Europa durant l’Edat Mitjana neix de Ramon Llull (Raymundus Lullus, Raimundo Lulio, Raymond Llull, Raymond Lully: com els agradi més). Ramon Llull era filòsof, narrador i poeta. Era mallorquí, d’aquesta Mallorca avui esdevinguda un "bundesland" geriàtricoturístic alemany. Nascut molt abans que els ‘tour operators’, els avions de baix cost i la ‘balearització’ dictessin les normes de vida d’aquelles costes, centennis abans de l’arribada de Boris Becker i de Claudia Schiffer, en ple segle XIII Ramon Llull va estructurar una llengua travada i rigorosa, la mateixa llengua en la que, de manera vibrant i corrompuda, encara parlem i escrivim ara.
Però l’escriptor té altres dubtes. Ja que ha de parlar a Frankfurt, ¿ho hauria d’amanir amb detalls que poguessin interessar els germanoparlants? ¿Hauria d’esmentar l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria-Toscana, S’Arxiduc? ¿Hauria d’esmentar el senyor Damm i el senyor Moritz, fundadors d’algunes de les marques de cervesa que els catalans encara bevem ara? És evident que, si ho fes, li dirien frívol, i això encara l’impel·leix més a fer-ho. Ja posats, podria esmentar el senyor Otto Zutz, gran oftalmòleg —“diplomat a Espanya i Alemanya”— que ha acabat donant nom a una esplèndida discoteca de Barcelona i que, en vida, graduava la vista de molts barcelonins. D’alguns membres de la família del poeta Carles Riba, per exemple, segons es desprèn del que el seu nét —Pau Riba, també poeta i, a més, cantant— diu al text que acompanya el disc “Dioptria”.
Tampoc no sap si hauria de citar els més grans dels que han configurat el fil literari que ens du fins avui: Bernat Metge, JV Foix, Narcís Oller, Anselm Turmeda, Joan Brossa, Joanot Martorell, Llorenç Villalonga, Jordi de Sant Jordi, Jaume Roig, Josep Carner, Jacint Verdaguer, Isabel de Villena, Josep Maria de Sagarra, Àngel Guimerà, Santiago Rusiñol, Joan Maragall, Eugeni d’Ors, Josep Pla, Joan Sales, Mercè Rodoreda...
¿O potser seria millor no citar-ne cap?
Citar tots aquests escriptors (la majoria desconeguts pel món literari que es belluga per Frankfurt) ¿no farà que els assistents a la cerimònia d’obertura de la Fira del Llibre s’avorreixin de sentir noms que els sonen poc? ¿No farà que mirin el rellotge i pensin: “Quin rotllo, aquest home!”? Per això, doncs, decideix que no dirà cap nom (tot i que, de fet, ja els hagi dit en el mateix procés de descriure els dubtes sobre si els ha de dir o no). A més, segons ha llegit, a la mateixa Fira del Llibre hi haurà instal·lada una exposició que parlarà d’això. Encara que —siguem sincers— ¿quantes de les persones que assisteixin a aquest acte inaugural visitaran després aquesta exposició amb un interès no merament protocol·lari? Siguem sincers i optimistes: ben poques. Tot i que es tracti d’una Fira del Llibre, i els escriptors més desconeguts haurien de ser els que més excitessin la set de lectura de les persones interessades a descobrir meravelles literàries, i no a seguir, simplement, el tam-tam comercial del que toca en cada moment.
Però, com més hi rumia, menys clar veu com hauria de ser el discurs. Ja que molta gent té del món una idea feta a partir de la geometria actual del poder políticocultural, potser podria explicar que, a Europa —esqueixat ja el llatí en llengües vulgars—, el primer tractat de Dret va ser el català “Consolat de Mar”, pel qual es van regir les relacions marítimes al Mediterrani. Potser podria afegir que alguns dels primers tractats europeus de medicina, dietètica, filosofia, cirurgia o gastronomia eren també escrits en llengua catalana.
Però, ¿tantes dades servirien gaire de res? ¿Què han dit altres escriptors en anteriors discursos inaugurals d’aquesta mateixa Fira? -L’escriptor busca aleshores alguns d’aquests discursos i els llegeix. En tots hi ha una gran exaltació de la cultura pròpia, i veu clar que, sempre, a qui no pertany a la cultura exaltada tots aquests discursos li sonen distants, com la remor de l’aigua que va riu avall sense que hi parem atenció.
Són discursos a l’estil d’aquell que, durant la dictadura franquista, va fer a Nova York, a les Nacions Unides, el violoncel·lista Casals. -Va ser un discurs que va emocionar els catalans amb la mateixa intensitat que va deixar indiferents la resta d’habitants del planeta: “I am a Catalan. Today, a province of Spain. But what has been Catalonia?...”:“Sóc català. Catalunya avui és una província d’Espanya, però ¿què ha estat Catalunya? Catalunya ha estat la nació més gran del món. Us explicaré per què. Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. Catalunya va tenir les primeres Nacions Unides...”
També veu que altres escriptors que han fet discursos inicials a la Fira del Llibre hi intercalen poemes. Potser ell també ho faci. Podria, per exemple, llegir aquell travallengua que, un dia (en una fenomenal paròdia de discurs militar), va recitar el grandíssim Salvador Dalí, com si fos un poema excels:
“Una polla xica, pica, pellarica, camatorta i becarica
va tenir sis polls xics, pics, pellarics, camatorts i becarics.
Si la polla no hagués sigut xica, pica, pellarica, camatorta i becarica,
els sis polls no haguessin sigut xics, pics, pellarics, camatorts i becarics”.
De fet, si tot discurs és part d’un ritual i, com en tots els rituals, el que importa realment és la forma, el protocol, l’americana, la corbata (o l’absència de corbata), ¿importa gaire què s’hi diu exactament? ¿En una cerimònia religiosa feta en una llengua morta (una missa en llatí, per exemple), importa gaire que part dels fidels no entenguin el text? Encara més: ¿cal dir res en concret? Els polítics són grans malabaristes, i per això els seus discursos són exemplars: plens de paraules-comodins que, amb gran mestria —per quedar com a gent responsable—, apliquen en el moment just encara que, de fet, siguin fum i prou: lletres que formen síl·labes que formen paraules per cobrir l’expedient.
Aquest músic fenomenal que és Carles Santos va gravar fa anys una peça esplèndida que consisteix en una barreja de declaració d’amor i discurs de polític. És un text on les vacuïtats i les promeses han estat substituïdes per una repetició constant de la paraula “Sargantaneta”, adobada amb adjectius exaltats. (“Sargantaneta” és el nom de la seva barca de pesca.) ¿No seria, doncs, un text ple de paraules-comodins, de “sargantanetes”, el discurs ideal per un acte com el de la inauguració de la Fira del Llibre? Un text tan abstracte i tan buit que, sense canviar cap frase, es pogués utilitzar també per qualsevol altra mena d’acte: literari, esportiu, cinegètic o filatèlic. Que tant servís per presentar un nou llibre de poesia lírica com per inaugurar una línia ferroviària. Un discurs tan ambigu que fos tot ritme —ritme, ritme!—, però que en el fons no digués res: absolutament res.
Tot això és el que l’escriptor que sempre parla molt de pressa, que per aquest motiu de vegades s’entrebanca (i a qui un dia li proposen de fer el discurs inicial de la Fira del Llibre de Frankfurt) dubta si ha de dir o no. Dubta també si —si ho diu— els que l’escolten hi pararan atenció. Dubta també si —si hi paren atenció— entendran què vol dir. Pensa també que, de fet, podria dir qualsevol altra cosa sense que en el fons canviés gaire res si, en tota la resta de detalls, compleix el cerimonial. La particularitat més important del qual cerimonial és, per cert, el temps. I això sí que ho té clar: quan arribi als minuts estipulats, mirarà el rellotge [mira el rellotge] i dirà:
—Res més. Moltes gràcies. Bona tarda.
Quim Monzó
dilluns, 8 d’octubre del 2007
freebatasuna
Davant la detenció de prop de 20 representants de l’esquerra independentista basca, hem iniciat una campanya de denúncia.
Si estàs d’acord amb el manifest, uneix-t'hi.
Només has de penjar un post al teu blog, a la missatgeria instantània, correu electrònic, myspace, fotolog… amb la paraula freebatasuna.
Manifest:
Per una solució democràtica, sobren les paraules: freebatasuna"
Una vez más se demuestra la falta de experiencia en esto de la democracia que hay en el estado Español. Si ya ha demostrado innumerables veces que la democracia dista mucho de estar consilidada (declaraciones altos jefes militares, presencia de simbolos franquistas, politizacion de la justicia en casos como de Juana, ilegalización de partidos y medios de comunicación, rey como maxima autoridad militar, y un largo etcétera), con este acto esquizofrenico ha llevado la locura y el surealismo a su grado máximo.
Detener a la cúpula de batasuna por terrorismo. Uno piensa en un terrorista y piensa en capuchas y pistolas. España piensa en terroristas y piensa en manifestaciones, reuniones y reudas de prensa. No piensan en bombas, piensan en ideas. No piensan que terrorista es el que mata, afirman que terrorista es el que piensa.
Elk esperpento nos lleva a noticias en AlJazeera como "España detiene al partido vasco". Y es cierto. Pero absurdo. Batasuna no es ETA. ETA son los que matan. Por regla de tres, el que no mata y no lleva capucha, no es ETA.
Para niños y otras mentes simples: El que roba, es ladron, el que no roba ni ha robado, no es ladron, por mucho que apoye o defiende al que roba. Será ladron el dia que vaya a robar, o forme parte de una banda de ladrones, pero si esta en un partido politico que defiende el "robo", no será tratado como algo que no ha hecho. Bueno, en españa si. Querer lo mismo que el ladron, te convierte en tal, de cara a la justicia, aunque no robes ni vayas a hacerlo.
No me diga, por favor, que batasuna forma parte de la organizacion de ETA. No me tome por estupido. ¿Si batasuna fuese parte de una organizacion terrorista, y por tanto sus miebros terroristas, irian dando ruedas de prensa y viviendo en sus domicilios? EL que es de ETA, se va al monte, desaparece. Ese es el que hay que detener.
Yo apoyo la causa palestina, y no soy palestino. Batasuna apoya a una organizacion terroristas, y hay miembros de batasuna que son miembros de ETA, que deben ser juzgados. Seamos coherentes, si Batasuna es eta, es una banda armada, los 200.000 votantes de batasuna... ¿son terroristas?
Por no hablar de la munición idelologica que se está dando a los radicales vascos y etarras. Gracias al estado español, cualquier via de solución pacifica del conflicto se deshace como un azucarillo en el mar. No nos engañemos, el Sr Aznar hizo más por la tregua (acercó a 200 presos) que el Sr Zapatero, que incumplió la ley con De juana, terrorista, carnicero, pero ejemplo actual de la baja calidad de la democracia española (primero por tener una condena tan baja, y segunda por el pseudo guantanamo legal de ir buscando motivos y delitos para reternerle en prision).
El problema es que para España pensar como piensa Batasuna es terrorismo. En España se persiguen ideas, como estamos viendo estos dias con las criminalizaciones de la protestas a en contra de la monarquia. No juzgan el acto, porque si no quemar ninots de los reyes en fallas sería delito, y no hay falleros encausados por este hecho, si no el hecho de protestar contra una monanrquía obsololeta, vergonzosa y sangrante.
Poc més a la web: freebatasuna.blogspot.com
divendres, 5 d’octubre del 2007
Un recull de notícies interessants de naciodigital.cat
dimecres, 3 d’octubre del 2007
Son uns mercenaris
El passat dissabte dia 29 de setembre es va fer a Barcelona la segona part de la manifestació la 'repressió mai ens tallarà les ales', on jo hi vaig assistir.
Creia que seria com en altres ocasions, on la gent es manifestaria pacíficament, es farien els parlament que toquessin i 4 mossos(de_merda) voltarien per allà fes la seva feina.
Mentre anaven cap a la plaça, ja vam veure que hi havia un fort desplegament dels mossos d'esquadra, no tant sols ens vam pensar que era per la manifestació, el carrer estava ple de gent, però un dels mossos ens va parar a jo i a la meva novia i ens va preguntar si portàvem alguna bossa o algo per l'estil, i ens repassar pel damunt, i ens va deixar seguir. (no se quina pinta fa la gent que va a una mani, però es que el carrer estava a tope de gent)
Al començament tot anava segons això, però al arriba al començament de la rambla, ens vam trobar amb fort cordo policial, dels mossos(de_merda), tots ells ven equipadets, amb les seves porres, els seus cascs, les seves armilles, les seves pistoletes de pilotes goma, (que ja les ensenyaven ja), botes..., recordeu que a naltros ens van registrar abans de començar la mani, no només a nosaltres sinó a la majoria de gent que estàvem allà.
Doncs aquests mercenaris de mossos(de_merda) van comença a carregar contra la gent que estava al cap davant de tot, cosa que es un acte de valentia per a ells, ja que els mossos(de_merda) no picaven fluix precisament, al mateix moment que la gent va començar a cridat frases com 'aquesta es, la seva democràcia', o 'no sou funcionaris, sou uns mercenaris' o 'Això sembla Birmània' o 'no us mereixeu la senyera que porteu' i crits d'espontanis contra els Verds d'en Saura 'els antisistema' on deient que anys enrere ells haguessin estat allà.
Sincerament vaig flipà! no entenia perquè els mossos(de_merda) no ens deixàven passar per la Rambla, com tantes vegades aviem fet! Hi havia un munt de furgons antidisturbis, per tots els carres adjacents. Ens van estar allà hores i hores fins que uns pocs van poder arribara a la plaça Sant Jaume a llegir el manifest. Els únics que van crear crispació i baralles van ser ells.
I de veritat que no entenc perquè collons no ens podíem manifestar pacíficament, això es un dret que els Saura i companyia ens van negar, i es que, que es pensaven? que aniríem trencant mobiliari urbà? o jo que se, però l'únic que volíem era arribar a plaça sant Jaume per llegir el manifest. El carrer es un lloc on sempre, sempre es de les persones, i si ens volem manifestà, no hi ha ningú al món que ho pugui impedir.
Lo positiu de tot això es que a la primera manifestació eren 300(on els van tenir encerclats moltes hores, fins i tot van tenir que fer les necessitats al carrer), aquesta érem 2000, i espero que a la pròxima siguem molts més.