dilluns, 30 d’abril del 2007

www.estatpropi.cat

Per què sorgeix la campanya?

La iniciativa Sumem-nos al mapa per un Estat Propi s'ha creat des de la blogosfera catalana arrel de la necessitat col·lectiva de saber quin és el suport popular per assolir un Estat Propi pels Països Catalans.

Darrerament s'ha parlat de percentatges d'independentistes, però sempre s'ha tractat el tema d'una manera molt sectorial, si més no territorialment. L'any 2006, en Marc Belzunces al seu blog De l'Holocè estant analitzava les diferents estadístiques de l'ICPS sobre el fet català a Catalunya (enteneu la Comunitat Autònoma de Catalunya). D'aquestes dades, en Belzunces publicava que al voltant del 40% estava a favor de la independència mentre que el 45% n'era contrari i un 15% es mostrava indecís. En una quantificació ràpida però interessant feta recentment al mateix blog, el 40% de votants en un hipotètic referèndum per la independència, amb un índex de participació del 80%, el nombre d'independentistes de facto seria pròxim als 2 milions. El dissabte 27 de febrer del 2007, en Xavier Vendrell (ex-conseller de Governació de la Generalitat del Principat de Catalunya) tornava a plantejar aquesta qüestió en un article al diari Avui titulat Una majoria per la independència (I). En Vendrell quantificava en 3 milions el número de persones necessàries per a guanyar un referèndum per la independència a Catalunya. Atribuïa un nombre d'independentistes molt inferior (1,4 milions) al d'en Marc Belzunces ja que sumava com a independentistes només els votants de CiU i Esquerra quan està clar que d'independentistes n'hi molts més.


A veure si aconseguim que a Vilanova i hagi un bon número d'adhesions!!

www.estatpropi.cat

dijous, 26 d’abril del 2007

Buscant a la web


Doncs es curiós, estava buscant l’escut del Govern d’Andorra per una gràfic del diari, hem connecto al google i fico al cercador d’imatges govern i clico a cercar i la segona foto que hem surt és aquesta que teniu al costat!!, es curiós o no?
Vaig estar mirant la web aquesta i... bueno, si cliqueu aquí i anireu i ja hem direu quelcom.

dimarts, 24 d’abril del 2007

Brutal

Lo que fa aquet tio amb la boca és brutal!! fiqueu els altaveus i escolteu!

divendres, 20 d’abril del 2007

El abans i el després del concert de Vilanova

Aqui teniu uns quants videos del concert de Vilanova!






I vam acabar asmorzan a l'Estoneta un bon llom ammb formatge de la nostra estimada Encarna, i amb el singlot que no volia marxar!

dimarts, 17 d’abril del 2007

Èxit total, concert 2007 Vilanova de Bellpuig


Strombers, Rauxa i La Carrau, un gran concert, be, al final tot va anar be, però s'ha de dir que estàvem una mica acollonits tots, oi Abril? je je, al final van venir un miler de persones que van omplir el pavelló de Vilanova.
Els grups van estar molt i molt be, els Strombers hem sorprendre força, van fotre un concertasso! els Rauxa no et dic res el cantant encara deu volta ara per Vilanova!! els més fruixet i amb això no vull dir que ho fecin malament els de La Carrau, potser perquè van tocar moltes cançons noves i no ens les coneixíem o potser perquè l'estat etílic ja era bastant avançat, però per mi els més fruixets!

dijous, 12 d’abril del 2007

Ciudadanos de segunda, per Telemadrid

Estic molt indignat, no entenc com avui en dia encara pot haver aquesta manipulació de la informació, el documental aquest de Telemadrid ni tan sols s’acosta a la realitat de Catalunya! És que es brutal com son capaços de capgirar les coses fins al punt de dir que es el castellà el que esta en perill a Catalunya i que el castellà es una llengua perseguida a Catalunya, crec que no cal ser independentista per veure que la dreta més rància i franquista encara existeix. Però perquè no ens deixen en pau d’una vegada, això només ho podem acabar amb un estat català!,
Jutgeu valtros mateixos el vídeo complet es aquest.

dimecres, 11 d’abril del 2007

Núria Pòrtulas

Hem sabut de la detenció primer i empresonament després de la Núria Pòrtulas, companya nostra de Sarrià de Ter, per una falsa imputació de pertinença a organització terrorista, preparada i executada per l’Area Central d’Informació Interior dels Mossos d’Esquadra depenents d’Iniciativa-Els Verds- Esquerra Unida i Alternativa.

Ho hem sabut malgrat el silenci dels comandaments policials i dels seus responsables polítics en aquests darrers dies i també malgrat la incomunicació de la llei antiterrorista que li va ser aplicada injustificadament a la Núria; ho hem sabut per la bestialitat de la seva detenció, per la brutalitat amb què va ser escorcollat tant el domicili de la Núria, a can Rusc, com el dels seus pares a Sarrià de Ter i per la contundent ocupació militar a què van sotmetre la zona desenes de furgones dels Mossos d’Esquadra el passat dimecres 7 de febrer del 2007. Uns escorcolls que buscaven, com en tants altres muntatges policials, armes i explosius amb què realitzar imaginats atemptats i que van acabar amb la intervenció de mera propaganda de caràcter polític i documents personals dels pisos escorcollats.

Hem sabut també que la investigació dels Mossos d’Esquadra es basa en dos fets: en la relació de la Núria amb en Joan Surroche i amb una llibreta que li va ser il•legítimament intervinguda fa unes setmanes a la Núria quan tornava d’una manifestació, juntament amb pòsters i fulls volants amb propaganda d’ideologia anarquista. Res d’això pot servir per justificar ni la imputació de terrorisme cap a la Núria ni la seva detenció; però a més volem deixar ben clar que no tolerarem que es criminalitzi ni la solidaritat amb les persones preses ni tampoc cap tipus de plantejament ideològic, al mateix temps que denunciem la persecució política dels Mossos d’Esquadra cap a les persones i moviments més combatius de les nostres comarques.

Finalment hem sabut també que l’Audiència Nacional ha empresonat preventivament la Núria, amb el seu automatisme habitual, assumint el dictat de totes i cadascuna de les falsetats escrites pels cossos policials, després d’un breu interrogatori i que resta a l’espera del resultat de les investigacions dels Mossos. Així en una aplicació a petita escala de la guerra preventiva, primer es deté i després s’investiga.

Per tot això, convençuts que la imputació de terrorisme de la Núria no és més que un nou muntatge policial dels Mossos d’Esquadra, i demostrant tota la nostra solidaritat i suport a la nostra companya.

Si has llegit el manifest, i vols afegir-te a la campanya de suport de la Núria:
Clica aqui.

Pasqua 2007: Caramelles Vilanova de Bellpuig


Pos aixo les caramelles segons wikipedia son cantades però a Vilanova de Bellpuig, sempre les hem ballades, no se perquè, això l’hi hauríem de preguntar a la Pilar de cal Capelles, no?
Be, doncs com és tradició a Vilanova cada any el diumenge de pasqua és fa la balla de Caramelles, aquest any el nivell dels balladors a sigut una mica més baix que de costum, de ser per l’absència de l’Abril i el Lomarc! Je je, però també ho van fer bastant be, je je!!